news_image

De Niro er død

 11.10.2017

En af verdens mest betydningsfulde dressur-hingste måtte onsdag morgen sendes til de evige jagtmarker.

Af Thomas Bisgaard


Donnerhall-sønnen De Niro måtte onsdag morgen aflives efter længere tids problemer med forfangenhed. De Niro, der blev 24 år,  er en af de Donnerhall-sønner, der med stor succes har fortsat D-liniens betydning i dressursporten, sammen med eksempelvis den jævnaldrende Don Schufro.

Siden 2010 har De Niro ligget i top 10 på WBFSHs Dressage Sire ranking og toppede listen fire gange de seneste 5 år. De Niro debuterede selv meget tidligt på det højeste niveau i dressur, og med sin smukke sorte farve og aktive bagben, var et naturligt valg på dressurstutterier over hele verden.
”Siden sidste uge er det gået ned af bakke, og onsdag morgen var glæden forsvundet fra hans øjne, og så vidste vi det var tid,” sagde De Niros ejer, Burkhard Wahler, til det tyske magasin St. Georg.
De Niro har i hele sin avlskarriere stået hos Burkahard Wahler på Klosterhof Medingen. Den sorte hingst, der er ud af Akzent II hoppen Alicante, blev uddannet til Grand Prix af Dolf-Dietram Keller, og vandt i 2001 det tyske mesterskab for professionelle ryttere.
De Niro er far til uendeligt mange Grand Prix heste, og har i Tyskland alene produceret 86 kårede sønner. I Danmark har han 259 registrerede afkom og deraf 6 godkendte sønner i Dansk Varmblod. Avlskarrieren stoppede sidste år, da han ikke længere kunne springe på fantomet, og De Niro har det seneste år nydt sit otium med dagligt ophold på folden.

 
Kasprzak vinder første dressurklasse i Herning

Anna Kasprzak vinder Prix St Georg i Herning på sin 8-årige svenske varmblodsvallak, som dermed tager sin 4 internationale sejr i træk.
19.10.2017     Dressur

Ny regel for næsebåndets stramhed hos stævneheste

På baggrund af en omfattende videnskabelig udstyrs undersøgelse indfører Dansk Ride Forbund nu regler for næsebåndets stramhed.
17.10.2017     Forskning

Helle Krasnik Trolle ny holdleder i dressur

Helle Krasnik Trolle overtager posten som holdleder for dressurlandsholdet efter Kimi Nielsen.
17.10.2017     Dressur

Brug for hjælp til at sælge din hest?

Kontakt everhorse på info@everhorse.dk

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Udfyld formularen herunder og tryk pa "Tilmeld mig". Sa vil du fremover vaere opdateret med hvad der sker i hesteverden.